Llarg documental I 52’ I FRANÇA I 2016. Estrena a Europa.

DIRECTORA: Aicha Macky.

SINOPSIS:
Aischa és una dona casada però sense fills, per això se li assenyala com una dona en una situació totalment fora del normal, perquè a la seua ciutat, Niger, es concep que la dona ha de tindre descendència. Però hi ha un problema, com en totes les parts del món hui dia, Niger també experimenta problemes d’infertilitat.
Està basada en la història personal de Aicha Macki, i en com explora el seu propi sofriment com a dona que travessa aquesta situació, amb gran sensibilitat. Parla de forma oberta com a dona sense fills entre mares, trenca el tabú de la societat Nigeriana.

PREMIS I PROJECCIONS
AMMA Nigeria 2016 pel millor documental.

AICHA MACKY

Va nàixer en 1982 en Zinder, República de Níger. Va cursar un màster en Sociologia, i després va realitzar un altre en Documental Cinematogràfic en Gaston Berger University en 2013. El seu debut amb un curt va ser amb “Moi et dt. maigreur”, sobre els habitants de Níger i la percepció dels seus prims cossos. Ha realitzat una altra pel·lícula sobre els tabús de l’educació sexual i les relaciones mare- filla. “The fruitless tree” és el seu primer documental sobre la infertilitat, tot un tabú a Níger. Actualment treballa en un altre documental, “La voix de l´eau”, tracta temes sobre conflictes polítics sobre les aigües de ZInder, el poble on viu.