ATENEA > FICCIÓ > PRODUCCIÓ

Cecilia Ibáñez

Directora, guionista i productora. Doctora en Història per la Universitat Complutense. Inicia a Madrid estudis de Direcció de Cinema amb Pilar Miró i Fernando Colomo, direcció d’actors amb Fernando Trueba i de muntatge amb Pablo del Amo. Estudia guió amb la guionista Lola Salvador Maldonado amb la directora Pilar Miró i amb Eliseo Susbiela “Guru dels Guionistes” a l’Escola de Cinema San Antonio de Baños.

Crea la seua productora Produccions Imaginàries RCI, dedicant-se en la majoria dels seus treballs a temes socials, a visibilitzar la desigualtat, i a temes històrics i arqueològics. En el córrer dels anys ha realitzat diverses obres audiovisuals tant en ficció, com a documentals, publicitaris i programes de televisió.

Escriu, dirigeix i produeix dos curtmetratges de ficció en 35mm, “Deje su Mensaje “ i “Pupas” , diversos vídeos en format digital: “Tu mirada es importante”, que rep un esment especial en el Certamen Paridad e Igualdad de Mercosur, “Malala somos todas”, “Tú, estás viva”, “Igualdad: Realidad o Espejismo”, “Pienso ¿luego existo?”, “Ni tu ni yo”, “Nominadas” I Trobada Estatal de persones en Empreses d’Inserció , SERVEF – València.

Crea el projecte, escriu i realitza la sèrie de curts en ficció ¡Y acción! Contra la violencia de Género”, per a la Secció Dona , Emavi de la Concejalia de Derechos Sociales del Ayuntamiento de Murcia en 2018 i 2019 . Alguns dels curts produïts per a aquest projecte són: “Ella no es tú prisionera” ( sobre el control en la parella), “No es amor”, “Sí, a todas” ( assetjament al carrer), “Currículum”, “Nunca más invisibles” ( la dona en l’esport), “Las palabras también importan”,“Yo salí , tú también puedes”, “Eres còmplice?”, “Salir de fiesta”, ”¡Corta con el sexting!”, “¿Cosas sin importancia?”, “¿Sigues pensando que…?”…

Coprodueix amb Xamalú Films del llargmetratge de ficció “Migas de Pan” protagonitzat per Cecilia Roth – Pel·lícula seleccionada per a representar a l’Uruguai en els Premis Oscar. El públic del 2017 Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Buenos Aires, va triar la nostra pel·lícula MIGAS DE PAN com a MEJOR LARGOMETRAJE DE FICCIÓN.

Va ser auxiliar d’adreça en el documental “Como enseñar a dibujar a los niños ciegos” dirigit per Dolores Bardisa (Premi Infancine de la Comunitat Europea).

Realitza i produeix per a la Fundació Integra dos vídeos sobre els 100 anys de “La oración en el Huerto” i “El Patrimonio Hidraúlico de Lorca. La cultura del Agua”
Producció, direcció i guió de “Arqueoturismo y ecoturismo”, per a l’Associació Integral – Plan Leader, Fons Europeu per al Desenvolupament Agrícola.

Produeix i realitza més de 50 programes de televisió per a TVM de temàtica social : “Tengo un problema”, “Murcia, lugar de encuentro” y “El carro de la compra más barato”.

Diversos espot publicitaris “Sol: amigo o enemigo” , “Dietas”, “Rebajas Navideñas”, “Los juguetes”. “Compras Navideñas”.

Producció i realització d’espot publicitari per a Consumur: “Mancades Tu, Asociate”. Emés per MOVIRECORD.

Realització Vídeos Corporatiu per a l’Associació d’Empresaris d’Albatera, per a Encebament “Noves Tendències”, per a les Asociaciónes Africanes a Múrcia FAAM, per a Feder, Federació d’Associacions de Malalties Rares, per a la Asociacón de Gitanes Feministes, entre altres.