ATENEA > ANIMACIÓ > CREACIÓ

Maria Trenor

Llicenciada en Belles arts per la Facultat de San Carlos de l’U.P.V. de València. Comença en el món laboral en el camp de la post-producció de vídeo i TV realitzant grafisme electrònic.

Després de diversos anys com a freelance decideix realitzar la seua primera peça de cinema d’animació com a directora, Con qué la lavare (2003), rebent catorze premis de diferents festivals nacionals i internacionals com el Festival de Berlín, el Festival de Cinema Independent de Lisboa, Cinema Jove, Animadrid, Medina del Campo, etc. I participa en prestigiosos festivals com Sundance, Festival de Cinema de Guadalajara-Mèxic, Versió Espanyola i es programa en diversos dels Instituts Cervantes repartits pel món.

Amb Exlibris (2009) és nominada als 25 Premis Goya i obté el Trofeu Caja Madrid a la millor Direcció Artística en ALCINE 2010, el premi TÈLSON a la pel·lícula espanyola amb els millors efectes audiovisuals en la Setmana de Cinema Experimental de Madrid dirigida per José Luís Borau i destaca per la seua participació en ANIMADRID 2010 entre 56 curts internacionals i 8 nacionals.

Becada per la AECID (Agència espanyola de cooperació i desenvolupament del Ministeri d’Afers exteriors) per a desenvolupar un projecte cinematogràfic en la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma és actualment, és professora a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i està desenvolupant un projecte cinematogràfic de sensibilització contra la violència de gènere per a l’Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament (AECID) a Espanya, Filipines i Moçambic.