LLARGMETRATGE DOCUMENTAL | 70’ | COLOMBIA |2018

DIRECTORA

Marta Hincapié Uribe

SINOPSI

Els records d’una família atípica, en un lloc típic i convencional de Medellín-Colòmbia, fan un retrat dels últims 50 anys de violència del país. Els records, narrats en primera persona per la documentalista, comprenen des del sorgiment de la guerrilla del M-19 en 1970, fins a les votacions del plebiscit per la pau, fruit de les negociacions entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC en el 2016. La família atípica, la conformen un pare conservador que va ser alcalde de Medellín i una mare acadèmica, intel·lectual i investigadora de la violència amenaçada de mort i exiliada a conseqüència de les seues idees i investigacions. El lloc típic, és un club social i esportiu de l’elit de Medellín pròxim a complir 100 anys, i des d’on encara es decideixen els destins polítics de tot el país.

ESTRENA

València

FESTIVALS

29º Festival Biarritz Amérique Latine,

42. Festival Internacional Del Nuevo Cine Latinoamericano De La Habana

Festival Internacional Viña Del Mar Ficviña 2020

Festival Internacional De Cine Documental, Fidba

10º Festival MÁrgenes

X Muestra De Cine De Lanzarote

Festival De Cine Cámara Lúcida

Muestra Internacional Documental De Bogotá Midbo 22

Lima Alterna International Film Festival

Festival Internacional De Cine De Cuenca (ficc)

Festival Cine Nicaragüense – Fnca 2020

III Festival De Cine Al Este – Colombia

3º Festival Internacional De Cine Colombiano De Buenos Aires – Ficcba 2020MARTA HINCAPIÉ URIBE

Comunicadora Social i directora de documentals en el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya CCEC (Barcelona-Espanya). Marta va viure a Barcelona de 1999 a 2009. Va ser col·laboradora habitual en els espais documentals de la 2 de Televisió Espanyola, professora de documental en la Universitat de (Vic-Catalunya) i a l’escola de cinema ESCAC (Terrassa-Catalunya).

Marta és actualment professora de documental en la Facultat de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Antioquia (Colòmbia) i d’apreciació cinematogràfica a l’Escola Yurupary de Medellín (Colòmbia).