25 FEBRER I CCC OCTUBRE I 12:00H


Conferència virtual amb Sarah Kizza Nsigaye, directora del Festival Celebrating Womanhood i cineasta, i amb les cineastes Eleanor Nabwiso i Esteri Tebandeke.

Ens aproparem al panorama audiovisual a Uganda, descobrirem el que significa ser dona i directora en aquest país i mirarem maneres de poder col·laborar i crear connexions entre els nostre països

SARA KIZZA NSIGAYE

(Kampala – Uganda) Sarah té estudis en democràcia i desenvolupament, comunicació i periodisme. És una directora i productora (ficció i documental) amb més de vint anys d’experiència en cinema, televisió, reportatges. Coordinadora de l’Amakula Kampala International Film Festival i del Congrés de Cinema d’Àfrica Occidental. Sempre ha fet servir el cinema i l’audiovisual com a eina de canvi i per a programes de divulgació. També va fundar la seua pròpia productora i fa dos anys va començar el Festival Celebrating Womanhood per donar veu a les dones i visibilitzar els seus treballs.

Celebrating Womanhood Festival és un festival de 5 dies celebrat durant la Setmana de la Dona a Kampala – Uganda. El festival vol fer servir el mitjà audiovisual de cinema, mèdia i art per promoure la igualtat de gènere. El festival és organitzat per l’ONG Native Voices International des de 2012, posant a les dones en el centre de les seues pròpies narratives i oferint una plataforma per compartir aquestes experiències. El festival ofereix diferents activitats: projeccions, teatre, contacontes, performances, concerts, dansa i tota mena d’activitat que puga visibilitzar el treball de les dones i els reptes que encara trobem per assolir la igualtat.

ELEANOR NABWISO

Una de les actrius més reconegudes i guardonades d’Uganda. Ha treballat en nombroses obres de teatre i cinema. També s’ha llançat a la direcció i la producció. Fundadora de Nabwiso Films, i directora d’aquesta productora que s’ocupa de producció cinematogràfica a més de ràdio drames, publicitat, documentals etc …

ESTERI TEBANDEKE

Actriu, cineasta i artista visual. El seu treball cinematogràfic més important va ser per a la producció de Walt Disney Studios, Queen of Katwe, protagonitzada per l’actriu guanyadora de l’Òscar Lupita Nyong’o i per David Oyelowo. Esteri ha exhibit les seues pel·lícules com a actriu i directora en nombrosos festivals a Toronto, Londres, Luxor, Durban entre d’altres. El seu debut com a directora és Little Black Dress un curtmetratge que es va filmar a Nairobi, Kenya, l’abril de 2019.