ATENEA > ANIMACIÓ > CREACIÓ

Belinda Bonan és guionista, directora i productora especialitzada en cinema d’animació. És llicenciada en Economia i Comunicació Audiovisual i té un diploma en Estudis Avançats d’Animació de Personatges de l’Animation Mentor School. Actualment, està estudiant la Diplomatura de Guió de Cinema i TV, a l’Institut de Cinema de Madrid.

Des del 2011, ha treballat com a animadora 3D en diverses sèries de televisió, com ara Desafiament Champions Sendokai (temporades 1 i 2), i també ha estat docent d’animació 3D a dues escoles de Barcelona. El 2015, s’incorpora a Most Wanted Studio, on escriu, dirigeix ​​i produeix els seus primers treballs. Els seus curtmetratges d’animació Back in Fashion (8′, 2017) i Me, a Monster? (6′, 2020) han estat premiats i seleccionats a més de 120 festivals internacionals de cinema com Mecal PRO, Dokufest, Sarajevo Film Festival, Shorts Mèxic, Zlín FF, Sapporo IFF, Chicago International Children’s Film Festival i Festival de Màlaga. El tercer curtmetratge, Codi Ictus (7′, 2022), és un documental experimental d’animació, que tracta sobre l’Ictus que va patir la seva mare. Es va estrenar el març del 2022 a Animac Lleida i està en plena ruta per festivals de cinema internacionals.