ATENEA > FICCIÓ > CREACIÓ

Avelina Prat (València, 1972) és arquitecta. Va exercir la professió uns anys abans de dedicar-se al cine. Des del 2004 ha treballat com a script en més de trenta llargmetratges, juntament amb directors com Fernando Trueba, Manuel Martín Cuenca, Javier Rebollo, David Trueba o Lucile Hadzihalilovic. També ha estat programadora al Festival Internacional Cinema Jove de València.

Guionista i directora dels documentals [On set with]Lilly Reich, Els nens de la Ropavejera, i dels curtmetratges 208 paraules, Porta 6, La fàbrica de llum, L’abric vermell i 3/105. Aquest últim, co-dirigit amb Diego Opazo, va ser seleccionat al Festival de Venècia de 2014.

Ha acabat el primer llargmetratge, Vasil, produït per Distinto Films i Activist 38, que s’estrenarà a sales aquesta tardor. El guió va guanyar el primer premi al Fest Pitching Forum del New Films New Directes Film Festival a Portugal, va participar al V Laboratori d’escriptura de guions de la Fundació SGAE dirigit per Isabel Coixet, ia Berlinale Talents Script Station 2018. Actualment treballa a el segon guió de llargmetratge.