ATENEA > DOCUMENTAL > CREACIÓ

María Antón Cabot (Benidorm, Espanya) és directora, muntadora i guionista. En 2009 va fundar, al costat de Gabriel Azorín, Carlos Pardo, Jorge Medal i Elena López Riera, el col·lectiu d’investigació i pràctiques audiovisuals lacasinegra.

Ha treballat en pel·lícules com a muntadora i guionista en diverses pel·lícules (Pas à Genève; Una vez fuimos salvajes). <3 el seu debut com a directora, es va estrenar en DOK Leipzig i premiada en el Festival de Sevilla. El seu últim treball Sóc vertical però m’agradaria ser horitzontal (2022), s’ha estrenat en el Festival de Sevilla i premiada en  Márgenes, D’A Film Festival i Cinema Jove.

És tutora de projectes en la ECAM (Escola de Cinema de Madrid) i forma part del comité d’avaluació del programa de Residències de l’Acadèmia de Cinema Espanyol. Ha sigut Jurat de la Competició Oficial del Festival de Cinema de Granada 2020, de Zona Zine en el Festival de Cinema de Màlaga 2023 i de Filmadrid 2023.