Skip to the content
Search for:
Inici
Qui som
Qué fem
Biennal Internacional
Sobre la Biennal Internacional
Edició VII
Secció Oficial VII Edició
Programa per dies VII Edició
Activitats Paraleles VII Edició
Jurat VII Edició
Organitzadors / Col·laboradors
Cartell VII Edició
Edicions anteriors
Guardó del Festival
Noticies — Biennal Internacional
Programa Atenea 2023
Sobre el Programa
Noticies — Programa Atenea
Edicions Anteriors
Col·laboracions
Español
Valencià
English
Toggle search field
Inici
Qui som
Qué fem
Biennal Internacional
Sobre la Biennal Internacional
Edició VII
Secció Oficial VII Edició
Programa per dies VII Edició
Activitats Paraleles VII Edició
Jurat VII Edició
Organitzadors / Col·laboradors
Cartell VII Edició
Edicions anteriors
Guardó del Festival
Noticies — Biennal Internacional
Programa Atenea 2023
Sobre el Programa
Noticies — Programa Atenea
Edicions Anteriors
Col·laboracions
Español
Valencià
English
Jurat VII Edició
Avelina Prat
Avelina Prat és arquitecta, professió que va exercir uns anys abans de dedicar-se al cine. Ha treballat com a script en més de trenta llargmetratges, al costat de directors com Fernando Trueba, Cesc Gay, Manuel Martín Cuenca, Javier Rebollo, David Trueba o Lucile Hadzihalilovic. També ha estat programadora al Festival Internacional Cinema Jove de València.
Ha escrit i dirigit diversos documentals i curtmetratges. 3/105, codirigit amb Diego Opazo, va ser seleccionat a la Mostra de Venècia. Acaba d’estrenar el seu primer llargmetratge, Vasil, produït per Distinto Films i Activist 38, guardonat amb el premi a millor actor exaequo per a Karra Elejalde i Ivan Barnev a SEMINCI i a millor pel·lícula, guió i direcció als Premis Berlanga 2022.
Maria Minguez
María Mínguez (València, 1982) es va formar a la New York Film Academy amb una beca Fulbright i comença a treballar com a guionista el 2007, escrivint comèdies com Autoindefinits i Socarrats, èxits d’audiència a la televisió valenciana. El 2019 estrena la seva primera pel·lícula com a guionista, Vivir dos veces, que va ser nominada als Premis Forqué i va guanyar el premi Berlanga a Millor Guió i Millor Pel·lícula de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. El 2020 estrena la pel·lícula Amor en Polvo, guanyadora del premi a Millor Comèdia al festival Cinequest dels Estats Units. A més, és coguionista de la pel·lícula Unicornios, que té prevista la seva estrena el 2023. Com a guionista d’animació ha participat a les sèries Sexsymbols, El diario de Bita i Cora (nominada a Millor Programa Infantil als Premis Iris de 2021) i la coproducció internacional El diari d’Alice. Acaba d’estrenar El so del crim, primera ficció sonora de Spotify a Espanya; i fa classes al Màster de Guió de l’escola Barreira de València i és presidenta d’EDAV i membre de la junta d’AVAV. També té en desenvolupament sèries i pel·lícules amb productores com Filmax, Atipica, The Immigrant o TV ON i ha desenvolupat projectes per a productores com Avalon, MOD o DLO. Recentment ha guanyat el premi Pez Dorado al millor projecte de ficció en el marc d’Iberseries Platino 2021.
Cecilia Ibañez
Cecilia Ibáñez és directora, guionista i productora audiovisual. Doctora en Història per la Universitat Complutense. Inicia a Madrid els seus estudis de Direcció de Cinema amb Pilar Miró i Fernando Colomo; Direcció d’Actors amb Fernando Trueba; i Muntatge amb Pablo de l’Amo. Continua els seus estudis en guió amb Lola Salvador Maldonado i Eliseo Altunaga, “Guru dels Guionistes” a l’Escola de Cinema Sant Antoni de Baños. Crea la seva productora Produccions Imaginàries RCI en 2016, realitzant diverses obres audiovisuals, tant en ficció com documentals, publicitat i programes de televisió, dedicant la major part dels seus treballs a temàtiques socials, històriques i arqueològiques. Compromesa amb la societat i realitat actual, escriu, dirigeix i produeix nombrosos treballs en els quals el tema principal és la violència de gènere. Escriu dirigeix i produeix en 35mm dos curtmetratges: “Deixi El seu Missatge” (1995) i “Pupes” (2004). Un altre dels seus tants curtmetratges és “La teva Mirada És Important” (2011), pel qual rep un esment especial en el certamen Paritat i Igualtat de
Mercosur.
Salima Jirari
Salima Jirari és consultora especialitzada en diversitat de projectes audiovisuals. Col·labora amb diversos programes, empreses i universitats assessorant projectes en desenvolupament i impartint sessions entorn els biaixos inconscients en el procés creatiu. Amb més de deu anys d’experiència, ha treballat en diferents àrees del sector com la distribució o la producció. Advoca per la cultura i el cinema com a eina de pensament crític i canvi social.
Amparo Fortuny
Directora i productora. Ha fundat el productor Les pel·lícules de l’endemà i dirigit i produït documentals, videclips, artvideo i publicitat. El seu documental To study in spring ha tingut un llarg viatge en festivals i biblioteques de cinema amb una bona reputació mediàtica i ara està disponible a Mubi i Filmin.The Way I Welcome You és la seva última obra i explora com la memòria i els llocs que hem estat al llarg de la nostra vida interactuen amb la manera com la nostra identitat surt. En aquest moment, combina la direcció, la producció i la gestió cultural amb l’ensenyament de la producció audiovisual i la narrativa al Glasgow Clyde College.
Nagore Eceiza
Nascuda a Donostia, llicenciada en màrqueting, publicitat i relacions públiques i dominada en documental d’autor per l’observatori cinematogràfic de Barcelona. És productora, directora, editora, directora fotogràfica i colorista. En aquest moment treballa en el curtmetratge Olatu baten istorioa i la pel·lícula Si vols fer un pastís de poma com a guionista, director i productor executiu. Per aquest curtmetratge ha guanyat la dotació del govern de basque per al guió cinematogràfic 2020 i el desenvolupament 2021. També ha estat seleccionada en el programa de mentoria Noka de 2020 i desenvolupament el 2021. Cal destacar les seves pel·lícules Fiftie Rupees Only (2017) i After María (2019).
Nathalie Martínez
Productora, directora i fundadora de Wise Blue Studios (València, Espanya), ha treballat en animació, live action i TV movie des de 1999 i va produir el seu primer llargmetratge l’any 2003. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, va va cursar els seus estudis de postgrau en Cinema i Educació a la Universitat Catòlica de València. L’any 2021, Nathalie va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge d’animació com a productora de Blue & Malone. Casos impossibles (2020), dirigida per Abraham Guerrero. Centrant-se en la cartera de llargmetratges, Nathalie va produir la pel·lícula d’animació Animal Crackers (2017), que es va estrenar a la secció oficial del Festival de Cinema d’Annecy i es va estrenar a 200 països a Netflix el juliol de 2020. Actualment lidera diversos projectes en diferents etapes de desenvolupament mentre dirigeix la sèrie de televisió MiBots Universe, després de codirigir amb Maxi Valero la sèrie preescolar Hero Dad (2020), pionera al món per ser la primera sèrie d’animació produïda a temps real amb Unity.
Myriam Ballesteros
Myriam Ballesteros es va graduar en Periodisme i va estudiar cinema, televisió i animació a la Universitat de Nova York, BBC, EAVE, CARTOON etc. Va fundar MB Producciones i IMIRA i ha treballat com a directora, show runner, story editor i productora dirigint entre altres les sèries d’animació LUCKY FRED, SANDRA DETECTIU DE CONTES, LOLA I VIRGÍNIA. MEME I EL SR. BOBO etc… que han estat venudes a més de 100 països i premiades a Festivals com CIFF, Cartoon on the Bay etc. Actualment treballa a les sèries d’animació ANNIE & CAROLA i VENTAFOCS ENMASCARADA.
Elia Torrecillas
Desarrolla un proyecto artístico interdisciplinar centrado en la actividad del paseo en todas sus formas; una práctica para tomar conciencia del espacio y sentirse parte del todo urbano a través del cuerpo, por ello, estas propuestas se aproximan al ámbito de la performance, que realiza tanto de forma individual como colectiva. Desde 2012 hasta la actualidad viene mostrando el trabajo desarrollado, en diversas exposiciones y eventos artísticos, tanto nacionales como internacionales, entre los que destaca la participación en: “Acciones desde la periferia”. Proto-performances sonoro-musicales de la bohemia a la vanguardia histórica española (1890-1958). XXIV Festival Internacional de Arte Sonoro y Música Electroacústica “Punto De Encuentro” (Sala SGAE, Valencia), 2017; Unnoticed Art Festival en Holanda (2015); ErrareRomaWest en MAXXI Roma, 2016; Unnoticed Art at Platforms Project, Atenas-Grecia, 2017. A través de la estancia en residencias artísticas en el Centro de Arte Contemporáneo de Ifitry – Marruecos, 2014; Centro Internacional de Artes Gráficas Ljubljana – Eslovenia, 2014.
Annamaria Staiano
Ha treballat principalment com a productora de curts i documentals queer, així com investigadora de televisió i directora de producció i com a distribuïdora de cinema per a Imaginary Films & Boudicca Film Sales quan vivia al Regne Unit. Actualment viu a Espanya i segueix fent pel·lícules en col·laboració amb el col·lectiu d’arts queer La Erreria (House of Bent), i va ser guardonada amb el MUSEARI QUEER ART AWARD l’any 2020.
© 2024
— Powered by
WordPress
Theme by
Anders Noren
—
Up ↑