L’associació Dona i Cinema treballa en col·laboració amb diverses entitats tant a nivell local com nacional i internacional, per a la visibilització del treball de les dones al cinema i per aconseguir una paritat veritable a la indústria.

TRAMA — Curts en Femení

TRAMA – Coordinadora de Mostres i Festivals de cinema, vídeo i multimèdia realitzats per dones.
Des del 2019 som part de la coordinadora TRAMA, que reuneix diverses mostres i festivals dedicats al cinema fet per dones a l’estat espanyol.
A través de la coordinadora llancem el concurs Curts en femení, un programa de curtmetratges realitzats per dones a l’Estat Espanyol, que es convoca anualment. Les obres seleccionades són projectades a les diferents mostres que componen la coordinadora. (Barcelona, ​​Bilbao, Chiclana, Osca, Pamplona, ​​València i Saragossa).

Mostra Viva del Mediterrani

Des dels seus principis, el 2013, Dona i Cinema ha col·laborat amb el certamen Mostra Viva del Mediterrani.
Durant 6 edicions a la secció Dona i Cinema de la Mediterrània. Des del 2018 a la secció d’Arts Escèniques amb el Trobada de Videocreació.

Grup de Treball Interterritorial 50/50

En 2019 Dona i Cinema es va unir al GRUP DE TREBALL INTERTERRITORIAL 50/50 en 2025 (GTI) que representa a mes de 1.000 dones profesionals de l’audiovisual i està format per:

AMMA Asociación Andaluza de Mujeres de los Medios Audiovisuales.

AMMA Asociación de Mujeres de Medios Audiovisuales de Murcia.

DONA I CINEMA Associació de dones del País Valencià.

DONES VISUALS Associació Promotora de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

HEMEN Asociación de Mujeres del Audiovisual del País Vasco.

MIA Asociación de Mujeres de la Industria de la Animación.

El grup treballa per fer arribar les inquietuds de les diferents associacions de dones a l’audiovisual de diverses parts de l’estat, a les institucions públiques i als festivals de cinema més representatius.