Biennal Internacional

Cada dos any al gener la ciutat de València s’ompli de cinema fet per dones i per totes aquelles veus que no tenen cabuda en les narratives hegemòniques. Projeccions, xarrades, debats, masterclass… i molt més! MES INFO.
CONVOCATÒRIA de la : VII BIENNAL INTERNACIONAL DONA I CINEMA del 20 al 28 de gener de 2023.   Biennal Internacional

Programa Atenea

El PROGRAMA ATENEA es proposa promoure el talent de joves directores (AMAZONES) en la fase final de la seua carrera universitària o recentment graduades, a través d’una sèrie de tutories personalitzades amb expertes del sector (ATENEAS), amb la finalitat d’orientar, aconsellar i potenciar la viabilitat dels seus projectes. MES INFO.

Col·laboracions

L’Associació Dona i Cinema treballa en col·laboració amb diverses entitats tant a nivell local com nacional i internacional, per a la visibilització del treball de les dones al cinema i per a aconseguir una paritat vertadera en la indústria. 

TRAMA – Coordinadora de Mostres i Festivals de cinema, vídeo i multimèdia realitzats per dones. Des de 2019 som part de la coordinadora TRAMA, que reuneix diverses mostres i festivals dedicats a cinema fet per dones en l’estat espanyol. 
A través de la coordinadora llancem el concurs CURTS EN FEMENÍ, un programa de curtmetratges realitzats per dones en l’Estat Espanyol, que es convoca anualment. Les obres seleccionades són projectades en les diferents mostres que componen la coordinadora. (Barcelona, Bilbao, Chiclana, Osca, Pamplona, València i Saragossa).

Projeccions

Al llarg de l’any l’associació organitza cicles de projeccions per fer arribar el cinema dirigit per dones al públic més gran possible. Hi ha cicles ja assentats i que tenen lloc cada any, com la projecció dels curts guanyadors de CURTS EN FEMENÍ i DONA’M DRETS, així com el CICLE FESTIVAL CONVITAT DE LA BENNAL. Altres s’organitzen en col·laboració amb entitats i altres associacions i festivals locals: HUMANS FEST, FESTIVAL ENCLAU D’ART, ASSOCIACIÓ ÀMBIT.