LLARGMETRATGE DOCUMENTAL | 92’ | PAÏSOS BAIXOS |2020

DIRECTORA

Maartje Nevejan

SINOPSI

ARE YOU THERE?  Un viatge poètic a l’interior de l’espai interior sobre l’epilèpsia d’absència. Havent tingut absències ella mateixa quan era nena, la directora Nevejan desafia el paradigma científic que no existeix consciència durant una convulsió, preguntant: “Si no ets allí, on estàs?

Els joves amb crisis d’absència estan vinculats amb el seu propi artista personal i junts en la co-creació fan i exploren els mons als quals van quan es van. Podrien aquests forats en les seves vides convertir-se en portals cap a nous coneixements?

En la pel·lícula ens trobem amb neuròlegs, cosmólogos, artistes, entre ells Anish Kapoor, llops salvatges, forats negres i màquines tecnològiques. Com se sent, sap, sona i fa olor la nostra experiència? Com es desenvolupen aquestes imatges internes? Són reals?

Una cerca poètica en el punt de trobada entre Art i Ciència. La pel·lícula és part d’un projecte trans-mèdia molt més gran,que conté exposicions, esdeveniments Art en Science, un llibre i una experiència de realitat virtual.

ESTRENA

Espanya

FESTIVALS

Best Documentary 2019 InScience International Film Festival

Best Documentary 2020 FilmBytheSea

Audience Award top10 FilmBytheSea

Best Interactive 2020 DutchDirectorsGuild

Best director Documentary summer 2020 TorontoCouchFestival

16th CPH:DOX (Official Selection, World Premiere. Copenhagen, Denmark)

48th Dutch Film Festival NFF (Official Selection. Utrecht, Netherlands)

4th CUZCO UNDERGROUND CINEMA FESTIVAL (Official Selection, Cuzco, Peru)

15th ParisScience Film Festival (Official Selection. Paris, France)

5th Inscience Film Festival (Official Selection. Nijmegen, Netherlands)

5th RAPIDLION – THE SOUTH AFRICAN FILM FESTIVAL (Official Selection, Johannesburg, South Africa)

55th INT’L SCIENCE DOCUMENTARY COMPETITION (Official Selection, Olomouc, Czech Republic)

14th VOX FEMINAE FESTIVAL (Official Selection, Zagreb, Croatia)

56th KRAKOW FILM FESTIVAL (Official Selection, Poland)

7th RPFF – RIGA PASAULES FILM FESTIVAL (Official Selection, Riga, Latvia)MAARTJE NEVEJAN

Maartje Nevejan resideix en Àmsterdam, és una cineasta independent guardonada i nominada a l’Emmy, amb experiència en el món del teatre i multimèdia.

En els seus projectes li agrada investigar la qualitat poètica (crua) de la realitat. Nevejan també és impulsora de canvis socials innovadors. Les pel·lícules i els projectes de Nevejan són atrevits, divertits, esquinçadors i, molt sovint, canvien a les persones que participen en ells. Les pel·lícules no sols es projecten en televisió i en cinemes, sinó que també s’utilitzen en moltes conferències polítiques i cims artístics i científiques de tot el món.