Jurat VIII Edició

Maite Gil
Actriu de teatre, cinema i televisió. Formada en prestigioses escoles nacionals i internacionals, inicia la seua carrera en el teatre abans de passar a l’audiovisual. Candidata a millor actriu protagonista per AGUA i guanyadora d’una Menció d’Honor en els Oniros Film Awards per GPS. Guardonada en teatre com a millor actriu en el Festival de Peníscola per Jo, Isabel la Catòlica i a la Xina per Els quadres flamencs de F. G. Lorca.
Políglota (castellà, valencià-català, anglès i francés), ha treballat en òperes (Orfeo, I Medici, Il Casanova), cinema (Costa, Voleuses, Eiffel, The Summer House) i televisió (Mano de Hierro, Bosé, Los herederos de la tierra, La novia gitana, La red púrpura).
Creadora de Xarxa Teatre i Visitants, imparteix conferències sobre Lorca a l’Institut Cervantes de Roma i Florència mentre gira per Itàlia, Espanya i la Xina amb Els quadres flamencs de García Lorca i El Amor Brujo.
Actualment, immersa en el rodatge de la pel·lícula de fantasia i ciència-ficció BÛNAN, on interpreta un paper protagonista.
Cristina Abril
Nascuda a Barcelona, va iniciar la seva trajectòria profesional en el món de la música en tant que Road manager i Productora de gires i concerts a Catalunya .
Amb una experiencia de quasi trenta anys en el sector audiovisual ha creat, desenvolupat i prodüit continguts de ficció i documental per Canal+ Espanya, Telecinco, Antena3 Tv, Tv3,
TeleMadrid, Tve, Canal 9 i À Punt Mèdia, entre altres. En l ́actualitat viu a València i al capdavant de la seva productora Saó Produccions crea, desenvolupa i produeix contingut per la Televisió i les Plataformes.
Ex-Presidenta de la Associació Valenciana de Productors Independents (AVAPI) 2020-24. Socia Numeraria de la Academia Valenciana de l ́Audiovisual.
Silvia Di Marco
Silvia Di Marco és codirectora del festival Olhares do Mediterrâneo – Women’s Film Festival (Lisboa). Es va unir al festival l’any 2018 com a programadora i es va convertir en codirectora i productora executiva el 2020. Actualment, coordina la programació (pel·lícules i activitats paral·leles), així com el programa d’indústria, i és responsable del projecte “Olhares do Mediterrâneo with Eurimages for Equality”, finançat pel Fons Eurimages del Consell d’Europa per al Cinema Europeu. Ha sigut membre del jurat en festivals internacionals de cinema (Some Prefer Cake, Itàlia; Porto Femme, Portugal) i va formar part de l’equip de preselecció per a la residència de llargmetratges Lab Med 2022 a Meditalents (França).
Silvia va obtindre un doctorat en Història i Filosofia de la Ciència per la Universitat de Lisboa, amb una tesi sobre l’epistemologia de la imatge mèdica. Va ser investigadora al Centre de Filosofia de la Ciència de la Universitat de Lisboa (CFCUL) des de gener de 2009 fins a desembre de 2024. Els seus interessos de treball i investigació actuals inclouen les representacions i la participació de les dones al cinema, les teories feministes interseccionals i les epistemologies feministes interseccionals. També ha treballat sobre la imatge en la ciència i l’art, així com en diversos àmbits de la filosofia de les ciències de la vida. Ha publicat diversos articles i capítols de llibres sobre l’epistemologia i l’estètica de les imatges mèdiques.

Pilar Pérez
Nascuda a Alacant, va estudiar Imatge i So a la UCM i a l’Escola de Cinema TAI. Va iniciar la seua carrera en producció cinematogràfica i en 1993 es va unir a Canal+ com a directora de producció, destacant en documentals i programes especials premiats. També va dirigir la producció de les Gales del Festival de Sant Sebastià i la sèrie Codi Plus.
En 2000, es va incorporar a Produce+ (Grup Sogecable), treballant en produccions i coproduccions. Des de 2003, ha dirigit i produït documentals com Universo Hip Hop i Mil y Una Lolas. En 2007 va fundar TRANSIT Produccions S.L., amb la qual va realitzar Murals (Seminci, Nova York), Les Mestres de la República (Goya 2014) i La defensa per la llibertat.
Recentment, ha dirigit la sèrie documental Sorolla per a TVE. És professora a la Universitat Carlos III, presidenta d’ACCIÓ (Associació de Directors i Directores de Cinema d’Espanya) i membre de les Acadèmies de Cinema d’Espanya i Valenciana de l’Audiovisual.
Majo Siscar
Periodista amb 15 anys d’experiència a Europa i Amèrica Llatina, ha cobert violència, narcotràfic, migració i el procés de pau a Colòmbia des d’una perspectiva interseccional. Ha escrit per a The New York Times ES, Newsweek México, El País, eldiario.es, 5W, El Temps i Animal Político, a més de treballar com a reportera de ràdio i televisió.
Va estudiar periodisme a la UAB, té un màster en Estudis Llatinoamericans (UNAM) i un postgrau en Drets Humans (Ibero). El seu treball ha sigut reconegut amb el Memorial Joan Gomis 2019 (#SexSymbols), el Premi Manuel Alcántara 2017 (procés de pau a Colòmbia) i el Premi Europeu a l’Excel·lència Periodística 2011 (dones empresonades per avortar).
Va ser responsable de comunicació en CineMigrante (Barcelona) i guionista a Lo de Évole (La Sexta) i Terres de Cinema (À Punt, Millor Sèrie Documental als Premis Berlanga 2021). També va ser guionista del documental ¿Me vas a gritar? (2018) i autora del llibre Tremendas, lluitadores llatinoamericanes (2019).
Rose Kowalski
Rose Kowalski va començar a fer cinema fa uns vint-i-cinc anys a Central Saint Martins, a Londres, guanyant premis tant de l’Arts Council com del Film Council of England per la seua innovadora producció d’art i cinema. Resident a Espanya des de 2001, la seua carrera ha abastat tots els aspectes de la producció i postproducció, incloent els multipremiats BALOMANIA ‘24, BANCOCO (Millor Documental en els London Independent Film Awards ‘23) i DÚO (Millor Direcció al Festival de Cinema de Màlaga ‘22). Rose va fundar Horizontal Films Media en 2023, amb un enfocament en la ficció rebel i el documental creatiu. En 2024, va ser seleccionada per al programa de mentoratge AccióProducció de Dones Visuals & Catalan Films.


Leticia Montalvá
Llicenciada en Comunicació Audiovisual i amb un Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, vaig començar a treballar en producció en 2010. He treballat en tots els camps i formats de la producció audiovisual, però em vaig especialitzar en l’animació stop motion. En 2020, em vaig unir a Pangur Animation com a sòcia i productora. Hem produït els curtmetratges The Inner Life, Becarias, que va ser nominat a un Premi Goya en 2024 i va guanyar el Premi Berlanga, Pietra en col·laboració amb Sardinha em Lata (Portugal) i Polònia, i Carmela amb Foliascope (França) i Mansalva Films.
Monique Bastiaans
Monique Bastiaans, artista visual, va nàixer a Bèlgica i va viure als Països Baixos fins al 1988, any en què es va traslladar a Espanya.
Durant dècades, ha rendit homenatge a la natura, preocupada per les qüestions ecològiques i la pèrdua de biodiversitat. El seu homenatge s’ha transformat en un missatge d’alarma.
Tant les seues instal·lacions monumentals com les seues intervencions efímeres estan centrades en l’energia vital i el dinamisme. Introdueix elements lúdics en paisatges quotidians, creant una connexió tan intensa que es mimetitzen.
És coneguda per les seues obres en espais públics i en la natura, tant amb obra efímera com amb escultures permanents. Ha realitzat encàrrecs per a ajuntaments i edificis públics. Des de la seua primera exposició individual en 1982 a Utrecht, Països Baixos, ha exposat en nombroses biennals, galeries, sales i museus dins i fora d’Espanya.
www.moniquebastiaans.com
Instagram: @moniquebastiaans
Heidy Romero
Heidy Isabel Romero Paredes Polo és Llicenciada en Ciències de la Comunicació amb especialització en cinema (CENEVAL, 2000). Actriu de teatre des de 1998, compta amb 10 anys d’experiència docent a la Universitat del Valle de Mèxic, on ha impartit assignatures com Ètica Professional, Història de l’Art, Teatre i Psicologia de la Comunicació. Des de 2016, treballa en la gestió cultural i l’exhibició cinematogràfica, destacant com a Coordinadora General del Festival Internacional de Cinema amb Mitjans Alternatius (FICMA) i en projectes vinculats amb comunitats indígenes per fomentar la cultura visual.
En 2021, va assumir la direcció de la Mostra FICMA_MX, un espai que promou l’exhibició de produccions mexicanes amb mitjans alternatius. El 2023, va coordinar el Fòrum Neuromante, un esdeveniment paral·lel al FICMA centrat en la intersecció entre tecnologia i mitjans audiovisuals. A més, compta amb més de 20 anys d’experiència en producció audiovisual com a Directora d’Operacions a ExpVisual Filmmaking and Photography, empresa que va cofundar.