Programa Atenea logo.png

En les carreres relacionades amb el cinema, la presència de dones és paritària i a voltes superior que la dels homes. Què passa llavors quan les alumnes acaben les seues carreres i s’enfronten al sector professional? La realitat és que disminueix el nombre de dones que segueixen en rol de direcció, ocupant-se més de l’àrea de producció. Açò es reflecteix en la manca de projectes dirigits per dones que es presenten a les ajudes estatals i autonòmiques. I en general en la falta de dones directores en els festivals i en les sales de cinema.

Davant aquesta situació, s’ha pensat en el PROGRAMA ATENEA, un projecte promogut per l’Associació Dóna i Cinema i organitzat per l’Institut Valencià de Cultura.

Atenea 4 copia

Què?

El PROGRAMA ATENEA es proposa promoure el talent de joves directores (AMAZONES) en la fase final de la seua carrera universitària o recentment graduades, a través d’una sèrie de tutories personalitzades amb expertes del sector (ATENEAS), amb la finalitat d’orientar, aconsellar i potenciar la viabilitat dels seus projectes.

En col·laboració amb 4 universitats de la Comunitat Valenciana (UV, UPV, UJI i Miguel Hernández), i la Escola d’Art i Superior de Disseny de València–EASD se seleccionaran 5 projectes en fase de desenvolupament (2 de ficció, 2 documentals, 1 d’animació). A cada projecte seran assignades unes tutores (ATENEAS), expertes en diferents àrees del sector audiovisual (guió, direcció, producció, finançament…).

Com? Quan?

El programa consisteix en 4 sessions de tutoria i una sessió final de Pitching.

Abril 2019

  • Sessió 1 i 2: guió / direcció, guió tècnic. ATENEAS: directores / guionistes / productores.
  • Sessió 3 i 4: Elecció / direcció de càsting i equip, localitzacions, finançament. ATENEAS: productores executives.

Maig 2019

  • Sessió Pitching: tutoria sobre pitching i presentació dels projectes per a productores de la CV (productores liderades per dones).

Dates indicatives.

Programa Atenea Logos