CURT DOCUMENTAL | 14’ | ESPANYA | 2018 | ESTRENA EN VALÈNCIA.
DIRECTORA: Maria Elorza.

SINOPSIS:

En 1972, en un dels seus articles més coneguts, Pier Paolo Pasolini parlava de la desaparició de les cuques de llum. Al cap de pocs mesos el van assassinar. Des de llavors les cuques de llum continuen desapareixent. Però encara hi ha gent que les recorda.

FESTIVALS:
– START International Short Film Festival. Baku AZERBAIJAN
– ZINEBI – Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao
– ALCINE – Festival de Cine de Alcalá de Henares (Madrid)
– Errenteria Film Laburren Jaialdia (Gipuzkoa)
– FICA. Festival Internacional de Cine de Aguilar de Campoo (Palencia)
– Cortada. Festival de Cortometrajes de Vitoria-Gasteiz
– Festival Internacional Dona i Cinema. Valencia
– Yoni Fest. Los Angeles

TRAILER

TRAILER ANCORA LUCCIOLE from txintxua on Vimeo.

MARIA ELORZA

Vitòria-Gasteiz, 1988. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual en la universitat de Barcelona i després va obtindre un màster en Creació i Investigació en l’Art per la Universitat del País Basc. Ha dirigit diversos curtmetratges, tant en solitari com dins del col·lectiu Les Xiques de Pasaik, que han sigut projectats en festivals com el Zinemaldia de Sant Sebastià, Màlaga, Sevilla, L’Alternativa de Barcelona, Filmadrid o Zinebi de Bilbao. A part del seu treball en el Centre de Cultura Contemporània Tabakalera de Donostia també col·labora en l’organització de la Mostra de Cinema Documental LUPA i imparteix classes en el Centre Cultural Larrotxene de la mateixa ciutat.