Dilluns 14 ens aproparem a la trajectòria professional de la guanyadora de 4 Grammys, Claudia Montero. A més coneguerem la vida i obra de quatre compositores del segle XIX, ocultes pels historiadors de la música: Mel Bonis, Lili Boulanger, Fanny Hensel i Emilie Mayer.


  • Projecció del film: WOMEN COMPOSERS de Kyra Steckeweh. Quan la pianista Kyra Steckeweh es va adonar que el seu repertori consistia exclusivament en música composta per homes, va començar a buscar peces escrites per compositores femenines. La seua investigació va revelar ràpidament una varietat de treballs notables que s’han enterrat i que rares vegades es realitzen. Ella veu molt per a posar-se al dia, raó per la qual el seu enfocament s’ha desplaçat cap a la música de les compositores. Va llançar 2 CD’s amb obres de Mel Bonis, Lili Boulanger, Fanny Hensel i Emilie Mayer. Així ens ha despertat l’atenció cap a 4 compositores molt diferents. Totes van deixar un treball divers. A més de l’examen en profunditat de la música, com a pianista i historiadora, cerca mirar ‘darrere de les notes’: Com vivien aquestes dones? Quines barreres van haver de superar i com van aconseguir superar els obstacles del seu temps? La pel·lícula ‘Dones compositores’ destaca les circumstàncies històriques i personals en les quals aquestes quatre dones destacades van crear les seues obres en el segle XIX i principis del XX. Juntament amb Tim van Beveren, comença una cerca que li porta a França, Itàlia, Polònia i Alemanya. Durant les entrevistes amb experts, l’equip no solament aconsegueix captar aspectes de la vida i obra dels compositors, sinó que també analitza en quina mesura s’ha conservat el seu llegat i per què la seua música s’interpreta tan rarament. En el piano, Steckeweh reviu hàbilment la música, fent que l’espectador se senta quasi personalment familiaritzat amb aquests extraordinaris compositors.

Cartel del film

Kyra Steckeweh


TAULA REDONA DONES EN LA MUSICA

  • Isabel Latorre. Naix a València, on comença els seus estudis de piano. És una compositora d’àmplia formació, especialitzada en tot tipus de mitjans audiovisuals. Es pot trobar la seua música en documentals, curtmetratges, publicitat, videojocs o teatre. Ha rebut alguns guardons, com el premi ‘València Crega’ (7a edició) un esment honor en aquest mateix concurs en la 12a edició i una altra en el 3er Premi de Composició “Ciutat d’ Algemesí”. Recentment ha obtingut una nominació en la IX edició dels Jerry Goldsmith Awards dins de la categoria de publicitat, un premi a la millor Banda Sonora Original en el Terrorífic Film Fest de Manresa i la nominació a un Goya del curtmetratge documental ‘L’Última Abraçada’, la música de la qual va ser en part composta per l’autora.

  • Claudia Montero. Nascuda a l’Argentina Claudia Montero i resident a València des de fa 15 anys, emergeix com una de les més prominents i reeixides compositores d’Amèrica Llatina de l’actualitat.
    Ha sigut guardonada amb dos Grammys Llatins, el primer pel seu Concert per a Violí i Orquestra de Cordes l’any 2014 i el segon Grammy en 2016 pel seu Quartet per a Buenos Aires, tots dos premis dins la categoria “Millor Composició Clàssica Contemporània”.
    És membre de la International Alliance Women in Music, de la Latin Recording Academy i de la Recording Academy.


ORGANITZA: