El PROGRAMA ATENEA és una iniciativa promulgada per l’Associació Dona i Cinema i organitzada pel Institut Valencià de Cultura – IVC, amb la col·laboració de la UV – Universitat de València, UPV – Universitat Politècnica de València, UJI – Univesitat Jaume I de Castelló, la UMH – Universitat Miguel Hernàndez d’Elx, la EASD – Escola d’Art i Superior de Disseny de València, i el Col·legi Major Rector Peset.

La iniciativa neix de la necessitat de promoure el talent de joves directores (AMAZONES) en la fase final de la seua carrera universitària o recentment graduades, a través d’una sèrie de tutories personalitzades amb expertes del sector (ATENEAS), amb la finalitat d’orientar, aconsellar i potenciar la viabilitat dels seus projectes.

1. QUI POT PRESENTAR UN PROJECTE?
El PROGRAMA ATENEA està dirigit a estudiants (dones) de les Universitats i entitats col·laboradores, que estiguin cursant el seu últim any en els graus de Comunicació Audiovisual o Belles arts, i/o els Masters en Estudis Culturals, Arts Visuals, Animació, Continguts i Formats Audiovisuals, Història de l’Art i Cultura Visual, Arts Visuals i Multimèdia, i Producció Artística. Així com egressades que hagin acabat tant el grau com el màster en 2018.

2. QUINS PROJECTES ES PODEN PRESENTAR?

Els projectes elegibles són:

  • Curtmetratges de ficció/documental/animació
  • Fase de desenvolupament (guió)
  • Dirigits per una (o diverses) dones Els projectes poden ser presentats per la directora, guionista, i/o productora.

3. DOCUMENTACIÓ REQUERIDA

  • Fitxa d’inscripció. DESCARREGAR FITXA
  • Sinopsi (1 pag max.)
  • Guió literari/Memòria explicativa del projecte/Sinopsi argumental
  • PROJECTE ANIMACIÓ: mood board aproximat
  • Pressupost estimat

4. INSCRIPCIÓ I TERMINIS

Les candidates haurien d’emplenar una fitxa d’inscripció i enviar-la junt a la resta de la documentació requerida per correu electrònic a mail@donaicinema.es indicant en l’assumpte: PROGRAMA ATENEA + nom projecte.

El termini de recepció dels projectes és el 28 de febrer de 2019.

5. SELECCIÓ DELS PROJECTES
El Comité de Selecció està format per membres de Dona i Cinema, professionals del IVC y del món del audiovisual. Seran triats un total de 5 projectes (2 ficció, 2 documentals i 1 animació).

El comitè avaluarà els projectes i assignarà a cadascun una tutora (ATENEA) que considere que s’adequa millor a les característiques d’aquests.

Els projectes finalistes i les corresponents AMAZONES seran contactats personalment i el llistat serà publicat en la web i RRSS del IVC i Dóna i Cinema.

6. DESENVOLUPAMENT DE LES TUTORIES
Les tutories es desenvolupen al llarg de 4 sessions individuals en 2019.

El programa acabarà amb una sessió de Pitching dels projectes per a productores de la Comunitat Valenciana al març/abril 2019.

7. OBLIGACIONS DE LES AMAZONAS

En acceptar la selecció, les AMAZONES coneixen i accepten que tant les sessions de tutories com la sessió de pitching tindran lloc a València, i es comprometen a assistir a totes les sessions.

Els projectes seleccionats no podran ser retirats del programa.

Les participants es comprometen a incloure el logo del PROGRAMA ATENEA / IVC / DÓNA I CINEMA en els títols de crèdits del projecte, en el cas que s’arribe a realitzar, amb la frase: “Amb el Suport de PROGRAMA ATENEA” amb els logos abans esmentats.

8. CONTACTE

Giovanna Ribes i Deborah Micheletti escrivint un correu electrònic a mail@donaicinema.es