PROGRAMA ATENEA 2020 > FICCIÓ

AMAZONES > RAQUEL MÍNGUEZ / RAQUEL PÉREZ

Raquel Mínguez

TÍTOL: Anita

DIRECTORA: Raquel Mínguez y Tamara Ortíz

UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ D’ELX

DURACIÓ: 30’

GÈNERE: FICCIÓ

Raquel Pérez

SINOPSI: Basada en una història real, aquesta és la vida d’Anita, una supervivent en una època en la qual ser Gitana podia implicar grans problemes. Des del seu naixement, Anita comprova el mal que poden fer unes mentides ben difoses a tota una comunitat i viu, en primera persona, les conseqüències d’aquestes. Una costurera valenta i lluitadora que va aconseguir tirar avant a la seua família malgrat les adversitats que la vida i la crueltat humana li van posar per davant

“La vida d’una dona mestissa que no troba el seu lloc en la societat a causa del règim franquista.”

AMAZONA:

Raquel Mínguez (directora): Metòdica, exigent amb el resultat i treballadora. Li agrada jugar amb l’estructura narrativa i emfatitza molt en el muntatge.

Raquel Pérez (guionista): Pacient, creativa, constant, amb ganes d’aprendre i formar-se més en l’àmbit del guió. Busca maneres de contar històries en les quals destaque un context social, amb un estil íntim i pròxim.