PROGRAMA ATENEA 2020 > DOCUMENTAL

AMAZONES > MIREIA PEIRÓ / MARI CARMEN BLASCO

Mireia Peiró

TÍTOL: Mare Conta’m

DIRECTORA: Mireia Peiró

UNIVERSITAT JAUME I CASTELLÓ

DURACIÓ: 20’

GÈNERE: DOCUMENTAL

Mari Carmen Blasco

SINOPSI: Mireia, estudiant universitària, torna a la seua ciutat natal, València, després d’un any a Porto d’Erasmus. No se sent identificada amb el barri d’El Cabanyal-Canyamelar, on s’ha criat. Té el cap més a Porto que a la capital valenciana. Intenta cercar raons per sentir-se arrelada. En aquesta recerca, entrevista a una veïna de tota la vida del barri, Carmen, qui li canta la cançó d’El Cabanyal, la qual no coneixia. Entrevista a la seua tia Gloria, que li revela anècdotes del barri desconegudes; a la seua germana Àuria, amb qui posa en comú els coneixements sobre la cultura col·lectiva del barri; i a sa mare MaJosé, ja que vol saber per què si coneixia la cançó, mai li l’ha cantada ni li havia dit que existia. Intenten trobar raons juntes que expliquen la desconnexió, per part de Mireia amb la memòria de la cultura col·lectiva d’El Cabanyal-Canyamelar.

AMAZONA:

Mireia Peiró (directora): Nascuda al barri del Cabanyal-Canyamelar. Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I i músic de formació complementària. Trobe en la realització de l’Erasmus+ un punt d’inflexió personal i acadèmic. Fascinada per contar històries en diversos formats i conèixer altres realitats des d’un punt de vista local. Intentant sempre estar al peu del canó per trobar la bellesa en la quotidianitat. Trobe en el cinema i la fotografia documentals -a banda de la música- la manera d’expressar-me. Motivada per la cultura, les llengües, aprendre contínuament i utilitzar el valencià en tot allò que faig, així com el feminisme. Amb moltes preguntes per fer… m’agrada explorar més enllà.

Mari Carmen Blasco Péris (productora): Sóc graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I, també sóc tècnic auxiliar en Disseny gràfic. Actualment estic realitzant el Màster en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació a la Universitat Jaume I. Valore molt que un treball em faça sentir realitzada i aconseguisca una evolució com a professional. Mire la vida amb inquietud i creativitat per a això porte posades les ulleres del feminisme. El cinema i l’art em complementen.