Divendres 18 Gener | 17:30 h | Conservatori.

MASTERCLASS DE MIRIAM MÉNDEZ.

Miriam Méndez és una concertista de piano i compositora. Pionera en la fusió del flamenc amb la música clàssica. Primera dona que va gravar un disc de piano flamenc. (Bach per Flamenc).
Procedent d’una família de llarga tradició musical (els Méndez), comença els seus estudis musicals a l’edat de tres anys. La seua mare professora de piano la inicia en aquest instrument. Miriam mostra una precocitat inusual apareixent les seues primeres composicions a l’edat de cinc anys. Durant la seua infància conviu entre dos mons: el flamenc i la música clàssica.

Els seus estudis musicals oficials comencen en el Real Conservatori de Sevilla de la mà de professors com Jose Antonio Coso, Ramón Coll i Ana Guijarro. Posteriorment contínua els seus estudis en el Conservatori de música del Liceu a Barcelona. En 1992 es trasllada a Anvers (Bèlgica) aprofundint en l’obra de Johann Sebastian Bach amb Frederick Gevers. Tres anys després és el pianista Lazar Berman, qui la convida a estudiar amb ell en la prestigiosa escola “INCONTRI COL MAESTRO”, Imola (Itàlia), sent en aqueix moment l’única pianista espanyola admesa en aquesta escola. Allí rep classes de Ricardo Chailly, Joaquín Achucarro i Vladimir Ashkenazy entre altres.


19 h | CONCERT MIRIAM MÉNDEZ & JESÚS SALVADOR “CHAPI”

Jesús Salvador “Chapi”, compositor i percussionista valencià és membre fundador del grup Amores Grup de Percussió i un dels músics més rellevants del panorama musical valencià.
Chapi va estudiar en el Conservatori Superior de València, va formar part de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària i ha col·laborat, a més, amb altres formacions nacionals i internacionals, com l’Orquestra d’Israel o la Orquestra dels Arts. Ha intervingut com a solista en l’Orquestra de València i el Festival de Música Contemporània d’Alacant. Així mateix, ha fundat grups com Vesperale Percunits, Set Up Sota i, sobretot, Amores Grup de Percussió, i amb el qual ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més dels EUA, el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Korea i Taiwan. Realitza cursos de perfeccionament amb Juan Iborra, Jean Batigne, Emanuel Sejourne, Shin Iti Ueno, Siegfried Fink, Graham Jhons, i Keiko Abe.
A més, ha compost innombrables bandes sonores per a pel·lícules com “Un Suave Olor a Canela”, “La Torre de Babel”, “La Sinfonía de las Grúas”, en la mítica terra dels prodigis o “Goodbye Mr. Marshall”, per a teatre com “El mal vino”, “Muladar” o “Ilusionistas”, dansa com “Tinajas”, “Destination” i tantes i tantes altres composicions i interpretacions mentre és professor en el Conservatori de València.


ORGANITZA: