Bebé Pérez

ATENEA > DOCUMENTAL > CREACIÓ

Cineasta cubana radicada a València des de 2005. Va començar la seua trajectòria com a directora a València, on ha dirigit 5 curtmetratges de ficció, dels quals cal destacar Ánima, protagonitzat per Ana de Armes, i el documental de creació Néixer, seleccionat en el Festival Internacional de Las Palmas de Gran Canaria i guardonat amb el Premi del públic en el Festival de Cinema Ciutadà i Compromés ACICOM. Ha dirigit, a més, dues web sèries: Psst, què és aixó? i Fruto de la pasión. 

En 2014, va fundar la productora Besafilms, amb la qual ha dut a terme dos curtmetratges, un llarg de ficció independent protagonitzat per refugiats reals i ha participat en el llargmetratge Últimos días en La Habana, dirigit per Fernando Pérez i guanyador de la Biznaga d’Or en el Festival de Màlaga. Good Bye Mister Marshall va ser el seu primer llargmetratge. Està a punt d’estrenar el seu primer llarg de ficció, Molinos de Viento, seleccionat en el Festival de Cinema de Monterrey i al Girona Film Festival.