Elena Escura

ATENEA > FICCIÓ > CREACIÓ

Nascuda a Castelló, és llicenciada en Comunicació Audiovisual i compta amb un postgrau en escriptura de guions de Guió de Llargmetratges en la ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Ha escrit huit curtmetratges i dirigit cinc d’ells, entre els quals destaquen “Caldo de gallina” (Premi Millor Curtmetratge de ficció en XXX Quartmetratges, Premi del públic en Festival L’Eliana 2016), “Escala en Madrid” (Premiere en 29 Setmana de Cinema de Medina del Campo, Segon Premi en IV Festival Internacional Santiago Arizón, Premi a la Millor Actriu en FIBABC 2017), “Bienvenida al pueblo” o “La bomba” ( seleccionat en més de quinze festivals nacionals i internacionals).

Ha escrit guions per a diversos documentals (“Monseñor Romero, un mártir“, “ La masacre de 1932”, tots dos emesos per Hispan TV) i compta amb tres projectes de llargmetratge en desenvolupament. Ha rebut una Ajuda al guió i una altra Ajuda al desenvolupament pel seu projecte “La última primavera”, totes dues concedides pel IVC (Institut Valencià de cultura). Actualment imparteix classes de guió en Escola Nucine (València) i desenvolupa cursos d’introducció al guió i creació d’històries.