ATENEA > FICCIÓ > CREACIÓ

De formació autodidacta, Mireia Ros alterna la carrera d’actriu de cinema, teatre i televisió, amb la direcció de cinema i escriptura de guió.

El seu primer llargmetratge “La Monyos”, amb guió original, va ser nominada a Direcció Novell als Goya 1997; seleccionada al Festival de Cinema Mar del Plata, Chicago International Film Festival i altres…
“El Triomf”, adaptació i direcció de la novel·la de Francisco Casavella. Seleccionada a Panorama Berlinale. També el Festival de cinema espanyol de Màlaga 2006, per la qual va obtenir 2 biznagues d’or: millor actor Juan Diego i millor música original Johnny Tarradellas.

“Barcelona abans que el temps l’esborri”, premi Gaudí al millor documental, estrenada a París i altres ciutats de França, Setmana de cinema espanyol del Lincoln Center de NY. “Down n´hi do-La cámara ballarina”, seleccionada a Màlaga fora de competició.

També ha dirigit tres pel·lícules per a televisió: “El zoo de Pitus” Adaptació del clàssic de novel·la infantil Sebastià Sorribas. Wendy placa 20957 Adaptació de la novel·la La nit en què Wendy va aprendre a volar d’Andreu Martin i Junts.