Divendres 11 vam celebrar la inauguració de la V Biennal Dona i Cinema al costat de un bon grapat d’amigues i amics.

En l’acte es va presentar la programació de la secció oficial amb 9 llargs, de ficció i documental, i 38 curts, entre ficció, documental, videocreació i animació. Totes les sessions seran als cinemes Babel.

També es va fer un repàs de les activitats paral·leles que començaran dissabte 12 i arribaran fins al divendres 18. Les xerrades, taules redones, projeccions i concerts tindran lloc a l’Octubre CCC, Col·legi Major Rector Peset, Escola d’Art i Superior de Disseny i el Conservatori Professional (ambdós a la plaça de Viriat).

Victoria Cano, artista autora de l’estatueta, va lliurar el premi a la “madrina” del Festival, Maria Zamora, productora, entre d’altres, de “Verano 1993” de Carla Simón.

La música del col·lectiu feminista Els Waterpartis, les cerveses de Pink Boots i les paelles posaren l’ambient de sororitat i festa que caracteritza el Festival.