Claudia Reig Valera

ATENEA – DOCUMENTAL. Claudia Reig es va graduar en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València l’any 2012. Després d’un breu període de pràctiques com a ajudant de producció en Estudios Andro i participar en diferents produccions publicitàries, va enfocar la seua carrera cap a la producció documental, començant per formar part de Zurdos Tv, el laboratori de pràctiques de Barret Films durant un període de 2 anys. Durant aquesta època va coordinar el projecte del MagaCim, un noticiari infantil sobre el barri valencià de Benimaclet, realitzat íntegrament pels xiquets del barri amb l’ajuda dels monitors.

Va ser partícip també, com a càmera i editora, del programa de periodisme ciutadà Pedra Paper i Tisora abans d’entrar a formar part del planter de la productora. Va ser aleshores quan va començar a desenvolupar la seua habilitat en matèria d’edició, encarregant-se de projectes com el concert de commemoració de la Primavera Valenciana o altres vídeos promocionals impulsats per col·laboradors com FESORD o AFAV (Associació de Familiars d’Alzheimer de València). També va participar com a càmera i realitzadora del programa sobre literatura en valencià, Un país de Llibre.

Respecte a l’àmbit televisiu, ha treballat durant dues temporades desenvolupant diverses feines com a operadora de càmera, editora i productora de camp al docushow Cosins Germans, una producció de TV3. En 2013 va dirigir el seu primer documental, Que tiemble el Camino (Barret, 2016), un llargmetratge que conta la vivència d’un grup d’afectats de Parkinson que decideixen recórrer 108 Km del Camí de Santiago. Ha format part de l’equip del documental L’estratègia del silenci (Barret i Mediapro, 2017), desenvolupant les tasques d’operadora de càmera i editora.

Els últims anys s’ha focalitzat en la direcció de documentals, encarregant-se també de la producció, realització i edició dels mateixos: En la bretxa (Barret, RTVE i Àpunt Mèdia, 2018), projecte personal sobre la desigualtat de gènere al treball; Resistència trans (Barret, Lambda i Àpunt Mèdia, 2019), un retrat sobre la transsexualitat al País Valencià i La Desbanda (Barret, Juntos contra el Parkinson i Àpunt Mèdia, 2019), curtmetratge documental que conta les vivències d’un grup de rock’n’roll format per persones afectades de pàrkinson.