Dijous 17 Gener | 19 h | Octubre CCC.

CICLE FESTIVAL CONVIDAT. FILMS DE FEMMES DE CRÉTEIL

Festival Films de Femmes de Créteil et du Val de Marne (FIFF) des de 1979 ha estat defensant la realització cinematogràfica de dones directores de tot el món. Lluitant contra totes les formes de discriminació, raça, sexe, cultura, classe social, assumeix la seua doble herència cap al feminisme i l’acció cultural, col·locant l’interrogatori sobre la imatge i les maneres de representació en el centre de les seues reflexions.

Projecció de MBËKK MI

Mbëkk Mi, dues paraules de Wolof que evoquen l’emigració clandestina. L’expressió fa ressò com les piragües que es llancen contra les ones de l’oceà i que sovint es destrueixen al final del seu viatge. Si aquests joves senegalesos s’enfronten a tants perills, tenen l’esperança de trobar una vida millor. Però què passa a l’altre costat d’aquest desastre? Els “desgraciats del mar” deixen arrere als seus sers estimats: les seues esposes, les seues mares, les seues germanes. Són les seues veus úniques, commovedores i dignes, les que s’escolten en aquest documental íntim: veus de dones que mai escoltem.

Mbëkk Mi va rebre l’esment especial del jurat Anna Politovskaya del Festival de Films dónes Femmes de Créteil i Val de Marne, 2013, una pel·lícula patrocinada per Images en Libraries.

Directora, Cambra, So i Edició:

Sophie Bachelier

Producció:

SB production

País: França

Durada: 54Min

Any de producció: 2012

 

 

SOPHIE BACHELIERES

Sophie Bachelieres fotógrafa y cineasta, se graduó en Artes Decorativas de París y tiene un DESS en etnología. En busca de esta parte de la humanidad contenida en cada uno de nosotros, a ella le interesa la forma en que la historia colectiva se sumerge en los destinos singulares y los transforma. En todo el mundo como en París, ella lidera un trabajo sobre la memoria, el deambular, el exilio, la huella. Con sus imágenes y películas, ella cuenta sus encuentros únicos con aquellos que conoció en su camino.